Böda Hembygdsförening

Gula Stugan

VS                                       

Närodlat är bäst

 Vill du lära dig lite om ölets historia, bryggeriteknik och prova på att brygga en egen dryck?

            viking                                 

 

Hos Böda Hembygdsförenings och i samarbete med studieförbundet vuxenskolan får du lära dig lite om  bryggeriteknik.

  • Dag 1. Vi börjar med lite historia om ölet samt en genomgång av bryggeriteknik. 3 timmar (4 lektionstimmar á 45 min).
  • Dag 2. Förflyttar vi oss till "Brygghuset" där vi mäskar in, lakar ur, brygger, kyler och sist tillsätter vi jästen. 5 timmar
  • Dag 3. Efter ca. 14 dagar träffas vi för att diska, sterilisera vår utrustning och flaskor samt tappar upp och korkar flaskorna, 3 timmar.
    Efter ca en månader har vi en återträff i Böda Hembygdsförenings Brygghus och bedömmer det vi bryggt.

Priset för denna studiecirkel (självkostnadspris) blir ungefär kr 70 - 150  beroende på antal deltagare och vilket öl som bryggs. Medtag tomma och rena flaskor (33cl), det finns ett antal för dig som inte har några (1 kr st).  3-4 deltagare / kurs.

 

Bryggmästaren


 Några bilder från kursstarten (dag 1)

DSC01287

DSC01289

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC01290

Första bryggningen av en Pale Ale. Dag 2.

DSC01291

DSC01294

DSC01300

DSC01301

 och så här blev det

IMG 0039

Cookies gör det lättare för oss att förse dig med våra tjänster. Med användningen av våra tjänster tillåter du oss att använda cookies.
Ok! Jag förstår. Avböj!