Böda Hembygdsförening

Gula Stugan


Nu är reparationen av Gula Stugans tak igång.

1Tak Gulastugan

Vid en besiktning av taket upptäcktes att det behövde åtgärdas. Att taket var i sådant bedrövligt skick hade vi inte väntat oss eller snarare hoppats att det inte var. Har du lite tid över är du välkommen att hjälpa till, alltid kan du göra något eller ge goda råd.

Vi arbetar varje vardag mellan kl 09.00 - c:a 15.00 hela veckan.


Årsmöte 2020 den 8 mars kl 14.00

semlor

Boka redan nu söndag 8 mars kl 14 i din almanacka. Hembygdsföreningen har årsmöte i Böda församlingshem. Förutom sedvanliga årsmötes-förhandlingar, bjuder vi på kaffe och kåseri av välkände UNO MAGNUSSON!

Alla är varmt välkomna!


 

liggande gif svart  
studiecirkel
Nu börjar vi åter träffas på onsdagarna (22/1) i Nybygget. Första onsdagen träffas vi och lägger upp planer för vårens studiecirkel. En tanke är en byggnadshistorisk studiecirkel "Husen berättar".

Alla välkomna!


v gustav

Nu har V Gustav flyttat från Skäftekärr till Böda Hembygdgård


Midsommar 2019
mids2019

speleman1 Här har vi en spelman från USA med sin fiol. Till höger Kerstin Bohlin som ledde danslekarna.

 

 

 

 

 

Våra ordinarie spelmän med gäst från USA i mitten.speleman2 

ejsvansar
Ej svansar hava de...små grodorna är ute och hoppar och det var minsann inte bara småbarn som deltog.

pasktrad 

 

 

Nu står påskträdet på plats vid Böda hembygdsgård och muren mot Norrbödagatan är klar. En del arbete med grindstolpar återstår och sedan är vi redo att möta vårsäsongen. Den 20 april är vi med vid invigningen av nya naturum Trollskogen (kl 12.00-17.00, då mycket trevligt händer. Missa inte det! 


arsmöte2019

Så var årsmötet avklarat! Drygt 40 personer var närvarande och allt gick som ett rinnande vatten. Inga förändringar i styrelsen i år och arbetet löper på med valborg i Byxelkrok och invigning av naturum Trollskogen närmast på schemat. Ett uppskattat inslag på årsmötet var "Fäntera från Fööe", Ing-Marie Samuelsson och Ingvor Petersson, som berättade om nordöländska dialekter och berättade roliga historier på sitt Föramål.


kroppkakor
Men vad lyckat det blev! Nästan lite trångt. Över femtio personer träffades, åt kroppkakor, sjöng Kroppkakevisan och Ölandssången till Marys ackompanjemang och tittade på Kerstins bilder från den öländska naturen. Vi ska inte glömma att nämna Gerties goda bröd och att kroppkakorna var från Ninnis. En riktigt trevlig kväll!

studiecirkel

Vår studiecirkel på onsdagar

Cookies gör det lättare för oss att förse dig med våra tjänster. Med användningen av våra tjänster tillåter du oss att använda cookies.