Böda Hembygdsförening

Gula Stugan

 VS

    Veckans aktiviteter

Tisdag 8 januari kl 09.00 - ca 12.00:  Arbetsdag (vi träffas i Nybygget kl 09.00)

Onsdag 9 januari startar vi vår studiecirkel "Vem, vad och var" igen kl 18.00.

Fotografering och digitalisering av föremål (Nybygget) på fredagar starta åter fredag 11 januari .

 


kroppkakor
Men vad lyckat det blev! Nästan lite trångt. Över femtio personer träffades, åt kroppkakor, sjöng Kroppkakevisan och Ölandssången till Marys ackompanjemang och tittade på Kerstins bilder från den öländska naturen. Vi ska inte glömma att nämna Gerties goda bröd och att kroppkakorna var från Ninnis. En riktigt trevlig kväll!


 

 


Ölands Skördefest 2018

Så var skördefesten till ända, denna märkliga höst då plommonträdet stod i full blom och Böda är inte längre Årets Ölandsby. Tack alla frivilliga krafter som bidragit till att vi fick tre lyckade dagar vid hembygdsgården. Nu återstår att plocka undan det sista och vila våra trötta ben. Men...vilan blir inte så lång! Vi är ganska involverade i Skäftekärrs julmässa under allhelgonhelgen. Vi ses då!

 
 

Vem, vad och var


Vår studiecirkel med genomgång och digitalisering av gamla bilder och dokument startar åter onsdagen den 17:e, då träffas vi kl 18 i Nybygget. Välkommen att titta in om du har frågor runt egna bilder eller vill delta i cirkeln.

Alla hjärtligt välkomna!


 Besök på Hembygdsgården


I går kom landstingets Solbuss med ett helt gäng glada människor från Åkerbohemmet och Omtanken. Efter en dagsutflykt på norra Öland drack de sitt eftermiddagskaffe hos oss på hembygdsgården i det sköna sommarvädret.

Så trevligt!

 


Hembygdsdagen 2018

Mats och Sonja underhöll.

Så var hembygdsdagen avklarad. Det kanske ser lite tomt ut på bilderna, men jag fick leta i alla skuggiga vrår för att hitta publiken. Trots det otroligt varma vädret hade vi ändå drygt 80 besökare, vilket var riktigt bra! "Gubbar" på ljugarbänken.

Björn Lüning berättar om sin senaste bok.Det där med SWISH är inte det lättaste.


Invigningen av årets Öland Spirar blev en succé

 

 


 

Nu tar vår studiecirkel på onsdagar sommarledigt.

Vi startar åter i höst, tid meddelas senare.

studiecirkel


 


Så där! Årsmötet är avklarat och alla vi som var där fick höra Sven-Göthe Lidheim berätta historien bakom "Årets Ölandsby" och hur det var när Byxelkrok fick utmärkelsen. Lennart Bohlin informerade oss om utbyggnaden av Byxelkroks hamn. Paul Olofsson slutade som styrelseledamot och i hans ställe trädde Torbjörn Johansson in. För övrigt ser styrelsen ut som tidigare.

 
 


Så var det slut på julhelgerna och tillbaka till vardagen igen. Med anledning av "Årets Ölandsby" har vi blivit utsedda att hålla i invigningen av Öland spirar vid hembygdsgården under Kristi Himmelsfärdshelgen. För att ha något att erbjuda alla besökare behöver vi bland annat hjälp med att fylla på vår plantförsäljning och loppis. Allt överflöd av sådda plantor, delade perenner och överflödiga "bra att ha-grejer" mottages tacksamt. Lite tidig påminnelse kanske, men vi vet att frökatalogerna redan har landat i brevlådorna.


Efterlysning

balja22balja3
 
Kagge red 
Finns det någon som har dessa eller liknande (vol 8-12 L ) så
tar hembygdsföreningen tacksamt emot dem som gåva.
Skall användas vid kommande aktiviteter vid hembygdsgården.

Så där ja, då var boksläppet av Öländsk Bygd 2018 avklarat liksom adventskaffet i Böda församlingshem för cirka 60 kyrkobesökare. Är allt klart för i år då? Nej minsann, vi deltar i Byxelkroks julmarknad i Norrgården den 9 december också. Välkomna dit!

Öländsk Bygd

68:e årgången

Pris kr 100:-

Återförsäljare: ICA, hembygdsföreningen med flera

Åkerbo Hembygdskrets


Höstfest

 Välkommen på höstfest den 17 november kl 18 i Böda församlingshem. Kroppkakor, sång och musik med mera. Anmälan senast onsdag den 15 nov till Gertie tfn 0485 223 61.

Välkomna!

 
 Midsommarfirandet vid Gula Stugan

1midsommar 
 Så där! Då var midsommarfirandet avklarat! Nu ser vi fram emot vårt sommaröppethållande som börjar den 3 juli kl 13.00. Vi efterlyser också duktiga konsthantverkare som kan vara med oss någon/några eftermidagar och visa/sälja sitt hantverk. Dessutom behöver vi fylla på vår loppis, där all behållning går till hembygdsföreningen. Har du något som är bra, men som du inte behöver, tar vi tacksamt emot det. Kontakta någon av oss i styrelsen om du har något att skänka eller är bra på något småhantverk.
 2midsommar


Så var årsmötet klappat och klart! Styrelsen ser ut som tidigare och allt löper på. Kommande evenemang är valborgsfirande i Byxelkrok och "Öland spirar", som i år blir den 13 maj.

 


Vår studiecirkel med genomgång och digitalisering av gamla bilder och dokument har nu starta igen. Vi träffas kl 18 onsdagar (under den mörka årstiden) i Nybygget. Välkommen att titta in om du har frågor runt egna bilder eller vill delta i cirkeln.

Alla hjärtligt välkomna!


 

Cookies gör det lättare för oss att förse dig med våra tjänster. Med användningen av våra tjänster tillåter du oss att använda cookies.
Ok! Jag förstår. Avböj!