Böda Hembygdsförening

Gula Stugan


Ettårs-kalaset i naturum Trollskogen på påskafton är inställt.

Hembygdsföreningen och andra lokala föreningar skulle medverka där. Vi får ta ställning efter hand till hembygdsföreningens övriga programpunkter under våren. Tråkigt men nödvändigt!


 

Studiecirkeln på onsdagarna  inställd tills vidare.

på grund av  rådande läge.


 

Nu är reparationen av Gula Stugans tak klart.

Vid en besiktning av taket upptäcktes att det behövde åtgärdas. Att taket var i sådant bedrövligt skick hade vi inte väntat oss eller snarare hoppats att det inte var. 


Årsmötet 2020

 

arsmote2020 1                 Uno & Börje arsmote2020 2        Börje & vår nye ordförande Torbjörn

Så var årsmötet avklarat. Det gick som en dans, väl förberett av valberedningen. Trevligt hade vi också med kåseri och sång av Uno Magnusson och kaffe med semla. Styrelsen fortsätter som vanligt med den skillnaden att Börje Andersson lämnade över ordförandeklubban till Torbjörn Johansson.


 

liggande gif svart  
studiecirkel

v gustav

Nu har V Gustav flyttat från Skäftekärr till Böda Hembygdgård


Midsommar 2019
mids2019

speleman1 Här har vi en spelman från USA med sin fiol. Till höger Kerstin Bohlin som ledde danslekarna.

 

 

 

 

 

Våra ordinarie spelmän med gäst från USA i mitten.speleman2 

ejsvansar
Ej svansar hava de...små grodorna är ute och hoppar och det var minsann inte bara småbarn som deltog.


arsmöte2019

Så var årsmötet avklarat! Drygt 40 personer var närvarande och allt gick som ett rinnande vatten. Inga förändringar i styrelsen i år och arbetet löper på med valborg i Byxelkrok och invigning av naturum Trollskogen närmast på schemat. Ett uppskattat inslag på årsmötet var "Fäntera från Fööe", Ing-Marie Samuelsson och Ingvor Petersson, som berättade om nordöländska dialekter och berättade roliga historier på sitt Föramål.


kroppkakor
Men vad lyckat det blev! Nästan lite trångt. Över femtio personer träffades, åt kroppkakor, sjöng Kroppkakevisan och Ölandssången till Marys ackompanjemang och tittade på Kerstins bilder från den öländska naturen. Vi ska inte glömma att nämna Gerties goda bröd och att kroppkakorna var från Ninnis. En riktigt trevlig kväll!

Cookies gör det lättare för oss att förse dig med våra tjänster. Med användningen av våra tjänster tillåter du oss att använda cookies.