Böda Hembygdsförening

Gula Stugan

gokotta2019
 
 

 VS

    Veckans aktiviteter

Tisdag 23 april kl 09.00 - ca 12.00:  Arbetsdag (vi träffas i Nybygget kl 09.00)


Torsdag 24 mars fotografering och digitalisering av föremål (Nybygget).


Fredag  25 april fotografering och digitalisering av föremål (Nybygget).


   

Studiecirkeln "Vem, vad, var?" tar nu sommaruppehåll. Välkommen åter i höst. Tid meddelas senare.


 

   

 


pasktrad 

 

 

 

 

Nu står påskträdet på plats vid Böda hembygdsgård och muren mot Norrbödagatan är klar. En del arbete med grindstolpar återstår och sedan är vi redo att möta vårsäsongen. Den 20 april är vi med vid invigningen av nya naturum Trollskogen (kl 12.00-17.00, då mycket trevligt händer. Missa inte det! 


arsmöte2019

Så var årsmötet avklarat! Drygt 40 personer var närvarande och allt gick som ett rinnande vatten. Inga förändringar i styrelsen i år och arbetet löper på med valborg i Byxelkrok och invigning av naturum Trollskogen närmast på schemat. Ett uppskattat inslag på årsmötet var "Fäntera från Fööe", Ing-Marie Samuelsson och Ingvor Petersson, som berättade om nordöländska dialekter och berättade roliga historier på sitt Föramål.


 

kroppkakor
Men vad lyckat det blev! Nästan lite trångt. Över femtio personer träffades, åt kroppkakor, sjöng Kroppkakevisan och Ölandssången till Marys ackompanjemang och tittade på Kerstins bilder från den öländska naturen. Vi ska inte glömma att nämna Gerties goda bröd och att kroppkakorna var från Ninnis. En riktigt trevlig kväll!

studiecirkel

Vår studiecirkel på onsdagar Midsommarfirandet vid Gula Stugan

1midsommar 
 Så där! Då var midsommarfirandet avklarat! Nu ser vi fram emot vårt sommaröppethållande som börjar den 3 juli kl 13.00. Vi efterlyser också duktiga konsthantverkare som kan vara med oss någon/några eftermidagar och visa/sälja sitt hantverk. Dessutom behöver vi fylla på vår loppis, där all behållning går till hembygdsföreningen. Har du något som är bra, men som du inte behöver, tar vi tacksamt emot det. Kontakta någon av oss i styrelsen om du har något att skänka eller är bra på något småhantverk.
 2midsommar

Cookies gör det lättare för oss att förse dig med våra tjänster. Med användningen av våra tjänster tillåter du oss att använda cookies.
Ok! Jag förstår. Avböj!