Böda Hembygdsförening

Gula Stugan

logga
 liggande gif svart

Den 23/10 2019 kl 18:00

startar vi  studircirkeln "Säker Föreningsgård" som främst riktar sig till styrelsen och aktiva i Böda Hembygdsförening, även övriga intresserade är välkomna. Antal studiekvällar sex gånger (behövs fler lägger vi till dessa).


Studiecirkelns ämne:
Så förebygger vi skador i föreningsgården ( Böda hembygdsgård och därtill hörande byggnader).
Studiecirkelns mål:
Få verktyg att bedriva ett skadeförebyggandearbete i föreningsgården och kunskaper om hur brand-, vatten-, inbrotts-, olycksfalls-, ansvars, förmögenhetsbrotts- och rättskyddsskador kan förebyggas.
Första och sista träffen:
Vid första träffen diskuterar och beslutar vi om mål, arbetssätt, material och metoder. Utifrån detta upprättar vi en arbetsplan. Vid sista träffen utvärderar vi om vi uppnått studiecirkelns mål och hur arbetssättet har fungerat.


kropp2019

 

v gustav

Nu har V Gustav flyttat från Skäftekärr till Böda Hembygdgård


Midsommar 2019
mids2019

speleman1 Här har vi en spelman från USA med sin fiol. Till höger Kerstin Bohlin som ledde danslekarna.

 

 

 

 

 

Våra ordinarie spelmän med gäst från USA i mitten.speleman2 

ejsvansar
Ej svansar hava de...små grodorna är ute och hoppar och det var minsann inte bara småbarn som deltog.

pasktrad 

 

 

Nu står påskträdet på plats vid Böda hembygdsgård och muren mot Norrbödagatan är klar. En del arbete med grindstolpar återstår och sedan är vi redo att möta vårsäsongen. Den 20 april är vi med vid invigningen av nya naturum Trollskogen (kl 12.00-17.00, då mycket trevligt händer. Missa inte det! 


arsmöte2019

Så var årsmötet avklarat! Drygt 40 personer var närvarande och allt gick som ett rinnande vatten. Inga förändringar i styrelsen i år och arbetet löper på med valborg i Byxelkrok och invigning av naturum Trollskogen närmast på schemat. Ett uppskattat inslag på årsmötet var "Fäntera från Fööe", Ing-Marie Samuelsson och Ingvor Petersson, som berättade om nordöländska dialekter och berättade roliga historier på sitt Föramål.


kroppkakor
Men vad lyckat det blev! Nästan lite trångt. Över femtio personer träffades, åt kroppkakor, sjöng Kroppkakevisan och Ölandssången till Marys ackompanjemang och tittade på Kerstins bilder från den öländska naturen. Vi ska inte glömma att nämna Gerties goda bröd och att kroppkakorna var från Ninnis. En riktigt trevlig kväll!

studiecirkel

Vår studiecirkel på onsdagar

Cookies gör det lättare för oss att förse dig med våra tjänster. Med användningen av våra tjänster tillåter du oss att använda cookies.