Böda Hembygdsförening

Gula Stugan

liggande gif svart

 

 

Släkt-och hembygdsforskning

Böda hembygdsförerning planerar att starta en studiecirkel om släkt- och hembygdsforskning. Vi träffas första gången i Böda församlingshem den 30 september kl. 18:00 för en introduktion, därefter blir det i "Nybygget". Är du intresserad kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller skicka ett meddelande från vår kontaktsida. Enda kravet för deltagandet är att du är medlem i Böda hembygdsförening (gäller höstterminen 2020).
Ev. kommer vi att dela in det i två grupper, en med 70+-are på dagtid och övriga på kvällstid, allt beroende på antal deltagare.

Kursledare: Jeanette Thygesen


 

Nu är renoveringen av Bocketorpskvarnen igång.
   


Inställda evenemang, se Årets program
spirar2020
I sommar kommer hela Böda socken med omnejd att vara full av mognande tomater. Vi sålde slut på ALLA våra tomatplantor, flera hundra, och dessutom chiliplantor, sommarblommor och en hel del annat. Tack alla som skänkte plantor till vårt "Spira light" och tack alla omtänksamma som besökte oss och spred lite glädje under dessa isoleringstider!

 
 

Studiecirkeln på onsdagarna  inställd tills vidare.

på grund av  rådande läge.


 

Nu är reparationen av Gula Stugans tak klart.

Vid en besiktning av taket upptäcktes att det behövde åtgärdas. Att taket var i sådant bedrövligt skick hade vi inte väntat oss eller snarare hoppats att det inte var. 


Årsmötet 2020

 

arsmote2020 1                 Uno & Börje arsmote2020 2        Börje & vår nye ordförande Torbjörn

Så var årsmötet avklarat. Det gick som en dans, väl förberett av valberedningen. Trevligt hade vi också med kåseri och sång av Uno Magnusson och kaffe med semla. Styrelsen fortsätter som vanligt med den skillnaden att Börje Andersson lämnade över ordförandeklubban till Torbjörn Johansson.


 

liggande gif svart studiecirkel


v gustav

Nu har V Gustav flyttat från Skäftekärr till Böda Hembygdgård


Midsommar 2019
mids2019

speleman1 Här har vi en spelman från USA med sin fiol. Till höger Kerstin Bohlin som ledde danslekarna.

 

 

 

 

 

Våra ordinarie spelmän med gäst från USA i mitten.speleman2 

ejsvansar
Ej svansar hava de...små grodorna är ute och hoppar och det var minsann inte bara småbarn som deltog.


arsmöte2019

Så var årsmötet avklarat! Drygt 40 personer var närvarande och allt gick som ett rinnande vatten. Inga förändringar i styrelsen i år och arbetet löper på med valborg i Byxelkrok och invigning av naturum Trollskogen närmast på schemat. Ett uppskattat inslag på årsmötet var "Fäntera från Fööe", Ing-Marie Samuelsson och Ingvor Petersson, som berättade om nordöländska dialekter och berättade roliga historier på sitt Föramål.


kroppkakor
Men vad lyckat det blev! Nästan lite trångt. Över femtio personer träffades, åt kroppkakor, sjöng Kroppkakevisan och Ölandssången till Marys ackompanjemang och tittade på Kerstins bilder från den öländska naturen. Vi ska inte glömma att nämna Gerties goda bröd och att kroppkakorna var från Ninnis. En riktigt trevlig kväll!

Cookies gör det lättare för oss att förse dig med våra tjänster. Med användningen av våra tjänster tillåter du oss att använda cookies.