Böda Hembygdsförening

Gula Stugan

 

spirar2021


Nu är renoveringen av Tokenäskvarnen igång.

Tokenäs

Medlemsbevis 2021

Hoppas att alla nu har nåtts av årets utskick från hembygdsföreningen. Tråkigt nog har år 2020 bitit sig fast på en plats i utskicket och olyckligt nog på just den del som man kan klippa ut och använda som medlemskort. Vårt förslag är att ni i stället tar med hela brevet, där det klart framgår att det rör sig om årets utskick om ni tänker besöka tex Himmelsberga, där man som medlem kan få en viss rabatt på entréavgiften.

 

Nu är renoveringen av Bocketorpskvarnen nästan klar.
 1bocketorpgif

Återstår lite målning och tjärning men det får vänta till hösten 2021.


 IMG 0465          Så här såg kvarnen ut när vi började.


 Inställda evenemang, se Årets program
spirar2020
I sommar kommer hela Böda socken med omnejd att vara full av mognande tomater. Vi sålde slut på ALLA våra tomatplantor, flera hundra, och dessutom chiliplantor, sommarblommor och en hel del annat. Tack alla som skänkte plantor till vårt "Spira light" och tack alla omtänksamma som besökte oss och spred lite glädje under dessa isoleringstider!

 
 

Studiecirkeln på onsdagarna  inställd tills vidare.

på grund av  rådande läge.


 

Nu är reparationen av Gula Stugans tak klart.

Vid en besiktning av taket upptäcktes att det behövde åtgärdas. Att taket var i sådant bedrövligt skick hade vi inte väntat oss eller snarare hoppats att det inte var. 


Årsmötet 2020

 

arsmote2020 1                 Uno & Börje arsmote2020 2                                 Börje & vår nye ordförande Torbjörn

Så var årsmötet avklarat. Det gick som en dans, väl förberett av valberedningen. Trevligt hade vi också med kåseri och sång av Uno Magnusson och kaffe med semla. Styrelsen fortsätter som vanligt med den skillnaden att Börje Andersson lämnade över ordförandeklubban till Torbjörn Johansson.


 

liggande gif svart studiecirkel


v gustav

Nu har V Gustav flyttat från Skäftekärr till Böda Hembygdgård


Midsommar 2019
mids2019

speleman1 Här har vi en spelman från USA med sin fiol. Till höger Kerstin Bohlin som ledde danslekarna.

 

 

 

 

 

Våra ordinarie spelmän med gäst från USA i mitten.speleman2 

ejsvansar
Ej svansar hava de...små grodorna är ute och hoppar och det var minsann inte bara småbarn som deltog.


arsmöte2019

Så var årsmötet avklarat! Drygt 40 personer var närvarande och allt gick som ett rinnande vatten. Inga förändringar i styrelsen i år och arbetet löper på med valborg i Byxelkrok och invigning av naturum Trollskogen närmast på schemat. Ett uppskattat inslag på årsmötet var "Fäntera från Fööe", Ing-Marie Samuelsson och Ingvor Petersson, som berättade om nordöländska dialekter och berättade roliga historier på sitt Föramål.


kroppkakor
Men vad lyckat det blev! Nästan lite trångt. Över femtio personer träffades, åt kroppkakor, sjöng Kroppkakevisan och Ölandssången till Marys ackompanjemang och tittade på Kerstins bilder från den öländska naturen. Vi ska inte glömma att nämna Gerties goda bröd och att kroppkakorna var från Ninnis. En riktigt trevlig kväll!

Cookies gör det lättare för oss att förse dig med våra tjänster. Med användningen av våra tjänster tillåter du oss att använda cookies.