Böda Hembygdsförening

Gula Stugan

På torsdag 14/12 kl 18.00 träffas vi (medlemmar i hembygdsföreningen)
i "Nybygget" och diskuterar hur vi skall förvalta vår del av utnämningen
till Årets Ölandsby.
Tag gärna med dig lite tips och idéer.

 

 

Ett nytt hus vid Gula Stugan

Nu har täckelsen fallit och pepparkakshuset står på plats vid Böda hembygdsgård. Tack alla barn och vuxna som arbetat med detta och deltog i högtidsstunden vid invigningen. Ett "Årets Ölandsby-evenemang".


Så där ja, då var boksläppet av Öländsk Bygd 2018 avklarat liksom adventskaffet i Böda församlingshem för cirka 60 kyrkobesökare. Är allt klart för i år då? Nej minsann, vi deltar i Byxelkroks julmarknad i Norrgården den 9 december också. Välkomna dit!

Öländsk Bygd

68:e årgången

Pris kr 100:-

Återförsäljare: ICA, hembygdsföreningen med flera

Åkerbo Hembygdskrets


Höstfest

 Välkommen på höstfest den 17 november kl 18 i Böda församlingshem. Kroppkakor, sång och musik med mera. Anmälan senast onsdag den 15 nov till Gertie tfn 0485 223 61.

Välkomna!

 
 Midsommarfirandet vid Gula Stugan

1midsommar 
 Så där! Då var midsommarfirandet avklarat! Nu ser vi fram emot vårt sommaröppethållande som börjar den 3 juli kl 13.00. Vi efterlyser också duktiga konsthantverkare som kan vara med oss någon/några eftermidagar och visa/sälja sitt hantverk. Dessutom behöver vi fylla på vår loppis, där all behållning går till hembygdsföreningen. Har du något som är bra, men som du inte behöver, tar vi tacksamt emot det. Kontakta någon av oss i styrelsen om du har något att skänka eller är bra på något småhantverk.
 2midsommar


Så var årsmötet klappat och klart! Styrelsen ser ut som tidigare och allt löper på. Kommande evenemang är valborgsfirande i Byxelkrok och "Öland spirar", som i år blir den 13 maj.

 


Vår studiecirkel med genomgång och digitalisering av gamla bilder och dokument har nu starta igen. Vi träffas kl 18 onsdagar i Nybygget. Välkommen att titta in om du har frågor runt egna bilder eller vill delta i cirkeln.

Alla hjärtligt välkomna!